sâmbătă, 1 decembrie 2007

Bã, fii atent ca e radar!

Aceste randuri sunt scrise pentru toti cei care au permis de conducere, au masina, au facut scoala de soferi, fac in continuare scoala de soferi sau au calatorit macar odata in viata intr-o masina pe strazile din Romania.
Despre calitatea drumurilor consider ca ar fi un mare cliseu daca as vorbi. Daca va vine sau nu sa credeti, Bulgaria este peste noi la capitolul asta. In fine, nu (numai) asta este problema... Vi s-a intamplat vreodata sa stati primul la semafor si fix in secunda in care s-a pus verde sa primiti flash-uri si claxoane? Evident. DAR, vi s-a intamplat vreodata sa primiti flash-uri si claxoane un pic inainte sa se puna verde? Mie da. Futu-va muma-n cur de boschetari ordinari! Sigur fractiunea de secunda in care m-ai asteptat pe mine o sa te intarzie atat de mult incat cine te asteapta la destinatia ta (de cele mai multe ori absolut nimeni important) o sa-si schimbe radical parerea despre tine pentru ca nu esti punctual. Ti-ai calculat tu timpul sa ajungi la intalnire la milisecunda si nu ai cum sa nu dai flash-uri daca omul din masina din fata ta nu considera condusul prin Bucuresti un "drag race" pe viata si pe moarte. Asa faceai si cand era gaborul in dreapta si te cacai pe tine cand te asigurai la schimbarea de banda? Sunteti cu totii niste copii rasfatati si incercati sa mentineti accidentele pe care le provocati in cercul vostru de prieteni.
Pe langa idiotii de mai sus mai sunt si cei care isi parcheaza masina in curba. Bai baieti, legislatia a fost scrisa cu un oarecare scop. Va ganditi voi asa ca "A, uite un loc de parcare! Dar oare de ce nu e nicio masina parcata acolo? Ce prosti, nu s-au gandit, dar hai ca ma bag eu repede pana nu imi ia cineva locul". Sa ardeti in iad impreuna cu familia bai daramatilor. Cum baga-mi-as p**a-n ea de treaba crezi tu ca pot sa iau curba si sa ma mai si asigur? Inca nu pot sa vad prin pereti si nici coduri nu pot sa bag. Si principiul "Lasa ba ca n-are cum sa vina nicio masina" nu functioneaza. Dimpotriva, exact cand poti sa juri ca nu are cum sa vina nicio masina, atunci apare una, si de obicei e o dubita sau tir.
Mergand mai departe, ajung la pietoni. Sunt si eu pieton, traversez si eu neregulamentar, Doamne iarta-ma, dar ma jur ca in viata mea nu am avut impresia ca am prioritate... E ciudat, pentru ca tu mergi cu 40 la ora pe drum cu 40 la ora (sa zicem), totul e liber, nimic in fata, nicio trecere de pietoni, nicio intersectie, nimic. Deodata, un om/femeie vrea sa traverseze FIX prin fata ta, tu franezi relativ lejer (avand viteza mica), fiind un sofer calm de fel, te abtii de la bagari si scoateri si incerci sa-ti reiei drumul cand te auzi injurat. De pieton. De pietonul caruia i-ai salvat viata, nefiind obligat de lege sa faci asta. De pietonul care de obicei (culmea) e o femeie cu un carucior cu copil, sau o baba/mos cu baston. Care va e problema? Dupa ce ca nu ti-am zis nimic, am lasat eu de la mine, tot tu ma injuri?! Moment in care nu ai de ales si scoti centura, te apleci in spate, bagi mana sub scaunul din dreapta, scoti antifurtul, deschizi portiera amenintator... si acum depinde:
  • Ala fuge, te calmezi si intri inapoi in masina
  • Ala fuge si arunci antifurtul dupa el
  • Esti norocos si isi doreste la randul lui o infruntare melee
In toate cazurile tu iesi satisfacut din treaba asta, dar, ca idee, NU PUTEAI, IN M**TII MA-TII, sa traversezi pe la trecere?!
Mare nebunie si cu sofatu' asta...

Si acum, un sfat pentru cei care vor sa-si repare masina pe gratis: Daca ti-ai lovit masina undeva in fata (bara, spoiler, capota, etc.), baga-te (nu fii fraier) pe o straduta cu sens unic, undeva cu masini parcate pe ambele parti (se gasesc peste tot prin Bucuresti). Asteapta un pic si sigur din contrasens o sa apare un retardat care o sa vrea el sa scurteze drumul pe interzis. Tu pornesti, el in mod normal, conform bunului simt, iti cedeaza, doar ca tu o sa-l lovesti... si conform legislatiei iti plateste masina (care deja era lovita). Combinatie, nu?

Niciun comentariu:

Care expresie este cea mai de cacat?